FOTBAL – Jeseník ukončil třízápasové trápení

Po vynikajícím prvním poločase konečně góly v síti soupeře a zasloužené vítězství.

JESENÍK – NOVÉ SADY 4:2

Zápasy Jeseníku s Novými Sady se stávají zárukou gólových orgií – po loňských výsledcích 2:7 a 2:3 viděli diváci na jesenickém stadionu šest branek. Hlavně ale viděli důležité vítězství domácího mužstva, které zažehnalo hrozící krizi a prohlubující se špatnou náladu okolo našeho týmu. Po třech nevydařených duelech byla panika to poslední, co bychom potřebovali a hráči se s tím vypořádali nejlepším možným způsobem: skvělým výkonem v prvním poločase rozhodli o důležitých třech bodech.

Jeseník se snažil o aktivní přístup a hrozil zejména ze standardních situací. V 11. minutě nejprve pálil u zadní tyče Keltner a jeho pokus byl zblokovaný na roh. Vzápětí další centr zkoušel trefit efektními nůžkami Vavrač, ale gólman Zbořil byl u tyče včas. Nové Sady hrozily z brejků a ve 21. minutě si vypracovaly slibnou šanci, když se Škoda rychlou kličkou dostal před Červenku, jesenický brankář si ale s jeho střelou poradil. Bezmála tři sta hracích minut Jeseníku bez vstřeleného gólu ukončil okouzlujícím způsobem náš fotbalový „Iron man“ Vašek Keltner, když se zavěsil do vzduchu a Plhákův centr poslal nechytatelnou hlavičkou do šibenice. Hned po rozehrávce se hosté sami připravili o míč, dlouhý nákop precizně zpracoval Kysela a řítil se sám na gólmana, který ho ale v koncovce vychytal. A tak druhá euforická vlna nadšení zaplavila jesenický stadion až ve 32. minutě, ale stálo to za to: Mráz vybojoval zdánlivě ztracený míč na křídle, přetaženým centrem našem Řezníčka, který prudce hlavou ke vzdálenější tyči překonal Zbořila – 2:0! Pak se dostali ke slovu hosté, jejich gólu předcházela patičková paráda u postranní čáry a po následném centru se zblízka prosadil Brhel. A gólové hodokvasy pokračovaly: ve 40. minutě se zopakovala spolupráce Mráz – Řezníček, prvně jmenovaný tentokrát centroval po zemi a zpětnou přihrávkou našel z druhé vlny nabíhajícího Jakuba Řezníčka, který nechytatelnou bombou vrátil Jeseníku dvoubrankový náskok. V úplném závěru poločasu rozjel sólový part Vavrač, ve vápně ho obránce seknul přes nohy a byla z toho jasná penalta. Tu proměnil Mlynář a do kabin se šlo za stavu 4:1.

Jestliže v první půli padaly góly jako z montážní linky, po změně stran už se domácí tým neprosadil a soustředil se na obrannou činnost. Hosté udělali přínosné změny v sestavě a zlepšili pohyb. Jejich aktivita dostala naše mužstvo pod tlak, ze kterého se naštěstí zrodila jen jedna gólová akce: v 70. minutě po rychlém vyšachování obrany střílel z úhlu Škoda. Jeseničtí se v 76. minutě dožadovali druhé penalty po zákroku na Furika, ale rozhodčí to viděl jinak. Velkou šanci zazdili hosté deset minut před koncem, když se v závaru před brankou dostali ke střele, kterou vykopával z prázdné brány Macura. Tentýž hráč byl ústřední postavou nadějné situace i na druhé straně, ale Minkův centr poslal v tísni těsně vedle novosadské branky. V úplném závěru se dostal k dobré střele Furik a míč těsně obeplul břevno.

Dobrý fotbal, kterému nechyběly ani emoce a ostré střety, skončil zaslouženou domácí výhrou.

FOTOGALERIE

Branky: 23. Keltner, 32. Řezníček, 40. Řezníček, 44. Mlynář (p.) – 35. Brhel, 70. Škoda.

FK Jeseník: Červenka – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz (63. Marcinov), Mlynář, Minka, Řezníček – Kysela (52. Furik), Plhák (72. Žák).

FK Nové Sady:
Zbořil – Šuba (46. Urbančik), Dvorský, Samek, Novotný, Škoda, Brhel, Režný (46. Kopp), Roupec (79. Hodis), Ronza, Makowski.

ŽK: 23. Mráz, 47. Plhák, 57. Minka, 90. Řezníček – 44. Režný, 45. Šuba, 61. Novotný, 81. Zbořil, 85. Škoda, 86. Urbančik.
Počet diváků: 268.
Rozhodčí: Lukašík – Bureš, Bebenek.
Zdroj a foto: www.fotbaljesenik.cz, vložil: JF