Nastávající maminky mají v Jesenické nemocnici k dispozici novou koupelnu

Nastávající i novopečené maminky mají v Jesenické nemocnici, která je členem skupiny AGEL, k dispozici zcela nové a moderní sociální zázemí. Nemocnice v uplynulých týdnech investovala 100 tisíc korun do rekonstrukce sprchy a toalety u porodního sálu, které slouží maminkám před porodem a těsně po něm. Kromě moderního designu navíc sociální zázemí nabízí i řadu pomůcek pro relaxaci či úlevu před porodem, které mohou maminky zdarma využít.

Nové sociální zázemí u porodního sálu zahrnuje kromě privátní toalety a sprchového boxu například také balon, který je skvělou pomůckou pro úlevu od silných kontrakcí a zejména v kombinaci s teplou sprchou přináší obvykle u rodiček skvělé výsledky.

„Nastávajícím rodičům se v naší porodnici snažíme maximálně vycházet vstříc a podporovat je v jejich zájmech i přáních. Jsme proto velmi rádi, že jim nově můžeme nabídnout v rámci našich služeb i příjemné a komfortní sociální zázemí, které nastávající maminky jistě ocení,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice MUDr. Jana Chrastinová.

Modernizace sociálního zázemí porodnice je přitom součástí konceptu celkové modernizace Jesenické nemocnice, která zahrnuje také obnovu přístrojového vybavení i zavedení moderních metod a přístupů v péči.

Jesenická nemocnice se stala členem skupiny AGEL v únoru loňského roku. Od té doby se novému vedení podařilo nemocnici nejen zmodernizovat, ale rovněž stabilizovat po personální stránce. Jen během posledních několika měsíců investovala Jesenická nemocnice do nákupu přístrojového vybavení desítky miliónů korun, například se zakoupila laparoskopická věž, kolposkop, resektoskop, ultrazvuk či kardiotokograf.

Autor a foto: RM (TZ)