Na kontrolu nákladních vozidel se zaměřili jeseničtí policisté

Ve dnech od 17. do 18. května uspořádali dopravně bezpečnostní opatření pod názvem „Okružní křižovatka“. Policisté nákladní vozidla směřovali z hlavních tahů na jediné místo u Jeseníku, kde probíhaly veškeré kontroly, a to na parkoviště u obchvatu.

Zde byli již nachystáni dopravní policisté, policisté z cizinecké policie a také celníci. „U řidičů kontrolovali dodržování veškerých platných předpisů, zejména předpisy spojené s váhou vozidla a nákladu, dále s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR a také s dodržováním bezpečnostních přestávek dle dohody AETR,“ vysvětlila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pro kontroly byla vytvořena tři stanoviště, kterými museli řidiči projet. Na prvním stanovišti policisté vážili vozidla s nákladem, na dalším proběhla kontrola sociálních předpisů a na posledním stanovišti čekali celníci, kteří vytipované automobily podrobně zkontrolovali. Celkově bylo zkontrolováno 105 vozidel, u kterých bylo zjištěno 21 přestupků. Jednalo se o porušení režimu jízdy řidiče, špatné upevnění nákladu, špatný technický stav, přeložení vozidla a jízdu bez potřebných dokladů. „Policisté také uložili jednu kauci ve výši 10.000 Kč za chybějící registrační značku a sjeté pneumatiky,“ dodala mluvčí.

Zdroj a foto: PČR, autor: HP