FUTSAL – V pátek přijede pohárový přemožitel Gamaspolu

Před několika měsíci přijeli futsalisté Zlína do Mikulovic k osmifinálovému utkání Poháru FAČR a z palubovky velkého favorita se vraceli do města obuvi s nečekaným postupem mezi osmičku nejlepších. První poločas domácí vyhráli o dvě branky, druhou část hry zvládli lépe hosté a devět vteřin před koncem, při početní výhodě, otočili zápas na konečných 2:3.

Po ligovém zápase ve Zlíně se už radoval Jeseník, byť se domácí trenér Postava po utkání vyjádřil, že to byl jeho tým, který kontroloval hru. Gamaspol tedy bude muset v pátek značně přidat, aby se tentokrát Zlínu herně vyrovnal. Ztráty koncentrace se trenér Jeseníku Milan Novák, který povede tým opět sám, obávat určitě nemusí. Motivačních prvků mají hráči před sebou hned několik. Mimo zmiňované pohárové vyřazení a komentáře po podzimním duelu je zásadní, že domácí hráči se budou loučit s vítěznou sezónou a se svými příznivci. Poslední ligové utkání totiž hraje Jeseník v Ostravě s druhým Baníkem. V případě přijmutí postupu do Chance futsal ligy půjde také o loučení s halou v Mikulovicích, neboť mistrovský zápas A týmu v ní již nebude možné odehrát. Tato situace patrně nastane a loučení s halou, jejíž otevření v roce 2010 znamenalo zachování provozu jesenického klubu, si zaslouží maximální nasazení od všech hráčů.

Připomeňme, že jesenický „obývák“, jak kdysi divizní soupeři na svých stránkách familiérně označovali to, čemu zastupitelé ve městě bez skrupulí říkají sportovní hala, měl poslední dva roky výjimku právě díky stavbě nové haly v Mikulovicích.

Přijďte se rozloučit s další mistrovskou sezónou, hráči se vám odmění maximálním výkonem…

Autor: gamaspol