Dvě děti byly zraněny na přechodu pro chodce v Jeseníku

Ve středu 8. února jel 65letý řidič ve voze Audi po ulici Bezručova směrem na Českou Ves. V opačném směru v tu chvíli zastavily na zastávce u supermarketu Billa dva autobusy. Jeden z autobusů zasahoval částečně do přechodu pro chodce. „Zpoza autobusu vyběhly do jízdní dráhy osobního vozidla dvě děti ve věku 9 a 10 let. Řidič již nestihl před přechodem zastavit a obě děti srazil,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Děti byly se zraněními převezeny do nemocnice, kde obě musely podstoupit operaci. Podařilo se nám zjistit, že jedna z dívek utrpěla zlomeninu lýtkové a holenní kosti na pravé noze. „Malá utrpěla otřes mozku a je po operaci zlomenin pravé nohy. Teď čekáme do pondělí, jestli nebude nutné jít na druhou operaci. Ale je mladá, tak doufáme, že se to brzy zahojí,“ popsal situaci otec operované dívky.

Alkohol byl u řidiče negativní. Na vozidle vznikla škoda za 20.000 Kč.

„Policie apeluje na všechny rodiče, aby poučili své děti o ukázněnosti a obezřetnosti při přecházení silnice,“ dodala mluvčí.

Otec zraněné dívky ale nesouhlasí s tvrzením policie, že děti zpoza autobusu vyběhly. „V době nehody jsem na místě nebyl, ale bylo tam hodně svědků. Já mám informace, že vůz, který přijížděl z opačného směru, před přechodem zastavil a holky až na druhou polovinu přechodu přecházely pomalu,“ uvedl.

Rébus, na čí straně vina doopravdy byla, bude muset rozluštit správní řízení. Za nehodou ale může být nejspíše více faktorů. Stojící autobus, který zasahoval zadní částí do přechodu, řidiči proklínaný trend zužování vozovek páteřních komunikací v Jeseníku a svou roli jistě sehrál i silný odpolední provoz. Potom stačila chvilková nepozornost řidiče nebo dívek a neštěstí bylo na světě.

Zdroj a foto: PČR, autor: HP