Policie dopadla anonyma, kvůli kterému muselo být včera na půl dne evakuováno lyžařské středisko na Ramzové

Jeseničtí policisté přijali v neděli 22. ledna v ranních hodinách oznámení o uložení šesti bomb v lyžařském středisku Ramzová. Na služební telefon jednoho z provozovatelů přišly SMS zprávy ve znění: „Ve vasem je 6 bomb“ a „Ze tam jsou atentatnici“.  Ty měla údajně napsat a odeslat zoufalá žena, žárlící na svého muže. Policie tuto informaci zatím nechtěla komentovat.

„Policisté společně s kolegy z dalších složek IZS provedli evakuaci téměř třístovek osob z ubytovacích zařízení a sjezdovek. Po důkladné prohlídce celého areálu, včetně několika kilometrů sjezdovek a objektů, které se v areálu nacházejí, ale žádný nástražný výbušný systém nenalezli,“ upřesnila dnes jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Ve stejné době, kdy probíhala prohlídka areálu, kriminalisté začali pátrat po anonymovi. Ve velmi krátké době se jim podařilo vypátrat osobu stojící za tímto oznámením.

„Již nyní je jasné, že se nejednalo o konkurenční boj provozovatelů lyžařských středisek, ale bylo to jednání nešťastné osoby z jiného kraje České republiky, která nemá žádný vztah k lyžařskému středisku. Kriminalistům se podařilo zajistit důkazy prokazující jednání této podezřelé osoby, ale bohužel, v této chvíli se více k případu vyjádřit nemohu,“  uvedla mluvčí a dodala: „V následujících dnech musí kriminalisté shromáždit podklady k vyčíslení celkové způsobené škody.“

Z dobře informovaného zdroje se podařilo redakci Jesenických novin on-line zjistit, že anonymem měla být údajně žárlivá manželka. Nešťastné SMS zprávy měly být zoufalým pokusem jak „zpestřit“ manželův pobyt s milenkou v Jeseníkách. Zdroj také uvádí, že výše způsobené škody dosáhla dvou miliónů korun.

Autor: JF, foto: PČR