Nejen kůrovec řádí v jesenických hvozdech

Policejní komisař sdělil 34letému muži z Olomoucka podezření ze spáchání přečinu podvodu. Podezřelý měl někdy v listopadu 2015 požádat 29letého muže, zda by mohl vystupovat pod jeho jménem a účastnit se tak veřejných zakázek na těžbu dřeva. Pod cizí identitou zakázku vyhrál, vytěžil, dřevo neodevzdal, ale ke škodě zadavatelské firmy zpeněžil.

„Čtyřiatřicetiletý muž se vyhlášených aukcí pod svým jménem nesměl účastnit, protože byl v minulosti pokutován. Devětadvacetiletý muž s návrhem souhlasil a tak se podezřelý přihlásil do aukce na těžbu dřeva v k. ú. Uhelná,“ vysvětlila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Jak jsme dále zjistili, vykutálený dřevorubec zakázku v hodnotě 37.000 Kč vyhrál. Dřevo měl podle smlouvy vytěžit do konce roku 2015, ale neučinil tak.  Zadavatelská firma mu dokonce třikrát prodloužila termín, bohužel ani to nepomohlo, proto firma v květnu 2016 od smlouvy odstoupila.

„Poté vyšlo najevo, že dřevo bylo před třemi měsíci vytěženo a prodáno. Firmě jednáním 34letého muže měla vzniknout škoda ve výši 32.500 Kč“, doplnila mluvčí.

Zdroj: PČR, Autor: HP, foto: ilustrační