Jesenické futsalisty přijede v pátek přibrzdit Baník Ostrava

Futsalové hody fanoušků Gamaspolu nekončí, naopak vyloženě gradují! Před měsícem přijel do Mikulovic Vyškov v roli lídra druhé ligy, před třemi týdny zase druhý Hodonín jako celek snažící se Jeseník z první příčky sestřelit. Domácí hráči se nenechali ukolébat pohádkami o jasném favoritu soutěže, který to má víceméně jisté a s vysokým sebevědomím, ale zároveň také s respektem k soupeři přistoupili k zápasům naprosto soustředěně. Odměnou jim pak byly pohodové výhry a bouřlivý potlesk jejich příznivců po skončení zápasů. Šlo ale o úvod sezóny a postavení v tabulce nemělo tak silnou vypovídací hodnotu jako dnes.

V posledním střetnutí podzimní části už ovšem polemizovat o objektivitě umístění na prvních dvou místech nelze a sportovní hala v Mikulovicích tentokrát bezpochyby uvidí vrchol druholigového futsalového podzimu. Z pětibodového náskoku Gamaspolu na čele tabulky přijede ukrojit druhý ostravský Baník, který se netají ambicemi brzy doplnit v nejvyšší soutěži pražské kluby Spartu a Slavii, tedy další týmy známé z fotbalového prostředí.

Poslední vzájemné střetnutí pátečních protivníků utkání skončilo remízou 4:4, když se vedení přelévalo ze strany na stranu a o dělbě bodů rozhodl až vyrovnávací gól jesenického kapitána při hře Gamaspolu bez brankáře. V úplném závěru navíc úspěšně čelil gólman Růžička střele z desetimetrového kopu, takže i z tohoto lze usuzovat, že jesenické příznivce čeká v pátek večer atraktivní podívaná a velký boj. Pokud se řadíte mezi příznivce Gamaspolu, nebo pokud patříte mezi sportovní příznivce obecně, neměli byste si tento atraktivním zápas nechat ujít. Loučení s vydařeným rokem 2016, ve kterém již měl jesenický klub úřadovat mezi absolutní republikovou elitou, nemohlo nabídnout lepší zápletku!

Zápas se hraje v Mikulovicích, jako tradičně v pátek od 20.00 hodin.

V pozvánkách pro futsalové weby se k zápasu vyjádřili představitelé obou klubů:

Jiří Gnida (předseda AC Gamaspol Jeseník): „V dosavadním průběhu druhé ligy jsme si vybojovali pozici, která dostává naše přímé konkurenty v boji o prvenství pod tlak. Baník se s bodem nemůže spokojit, my samozřejmě také budeme chtít uspět, takže předpokládám zajímavou podívanou. Všichni hráči budou připraveni nastoupit, drobné šrámy doléčí až v měsíční pauze, která následuje a která nám přijde rozhodně vhod.“

Karel Murín (trenér FC Baník Ostrava): „Čeká nás vrchol první poloviny 2.ligy východ, který dost možná rozhodne o osudu celé soutěže. V případě vítězství domácích by jeho hráči měli v polovině soutěže luxusní náskok 8 bodů, což by byl velmi dobrý počin pro obhajobu prvenství a tak uděláme maximum pro to, abychom jeho náskok stáhli na 2 body a dostali se tak do hry o první místo a zároveň, tak zdramatizovali a zatraktivnili celou soutěž. Ze základní sestavy budeme postrádat Davida Poláška jinak bychom měli být kompletní.“

Zdroj: gamaspol

15400397_918882258243042_7279276511120464039_n