FUTSAL – Ve Zlíně si Gamaspol vybojoval další tři body

UTB Futsal Zlín – AC Gamaspol Jeseník 4 : 5 ( 1 : 3 )
Branky: Slobodian, Juhás, Kalus, vlastní – Plhák 3, Macura 2

Jeseničtí futsalisté cestovali v neděli k druhému venkovnímu utkání v řadě. V minulém kole ztratili v poslední minutě výhru na palubovce vysokoškolského týmu z Ostravy, při závěrečné hře soupeře v pěti v poli. Na palubovce zlínského univerzitního celku měli hosté jiné záměry než hazardovat podobně jako v Ostravě, přesto nakonec hodně podobně se vyvíjející utkání v hale Euronics odehráli, naštěstí však bez zbytečné bodové ztráty.

Tým UTB na prahu letošní sezóny uspěl v Mikulovicích v rámci utkání Poháru FAČR, když Gamaspol z této soutěže vyřadil a patrně i díky tomuto úspěchu pomýšlel na výhru také tentokrát. V ligovém střetnutí se ale projevily herní zkušenosti a vyspělost Gamaspolu, dirigovaného navrátilcem do sestavy Patrikem Plhákem. Jesenický kapitán se i přes zdravotní komplikace v průběhu soboty rozhodl nastoupit a nejen svou přítomností, ale i hattrickem pomohl svému týmu k tříbodovému zisku.

15380868_918302378301030_2608658904406814656_nÚvodní minuty patřili tradiční oťukávané, ale oba týmy se snažili hrát kombinačně a v dobrém tempu. Skóre otevřel v páté minutě Plhák, který po narážečce se Zrníkem z bezprostřední blízkosti procpal míč pod gólmanem Zlína. V jedenácté minutě našel Schneider na hranici brankoviště Macuru, který s ledovým klidem zvýšil vedení Jeseníku. Domácí často stříleli z nepříliš dobře připravených pozic a mimo nastřelení brankové konstrukce se dočkali i snížení, když po teči bránícího hráče zamířil míč do protipohybu Růžičky. Před odchodem do kabin vyzpovídal jesenický kapitán Plhák domácí obranu individuálním slalomem a po pohledné sólové akci vrátil severomoravanům dvougólový náskok.
Z druhé půle neuběhla ještě ani celá minuta a Zlín se znovu přiblížil na rozdíl jediné branky. Po signálu z rohu se trefil nechytatelně Slobodian. Jeseník odpověděl brzy také secvičenou akcí a Macura podruhé v utkání osamocen před Vitáskem nedal tvrdou a přesnou ránou domácímu strážci svatyně sebemenší šanci vyniknout. Dvoubrankové vedení Jeseníku ale vydrželo jen tři minuty. Hostující obránce se na místě posledního během několika sekund pokusil třikrát vyjet z obrany, dvakrát svoji bohorovnost ustál, ale následující třetí hloupý pokus už zlínská družina vystihla a bez rozpaků potrestala dalším ukrojením z vedení lídra tabulky. Gamaspol ovšem jako pokaždé v duelu, když se Zlín přiblížil na dostřel, zapnul na vyšší obrátky a opět ve skóre odskočil. Po závaru okolo brankoviště UTB procpal na třetí pokus jesenický kapitán míč do sítě, čímž zároveň zkompletoval svůj hattrick. Přes oboustranně poměrně slušně vedené utkání nasbíral Jeseník brzy pět akumulovaných chyb. Po naivně teatrálním pádu zlínského Postavy se zdálo, že rozhodčí ukáže domácímu hráči za trapné divadélko žlutý kartónek, ovšem k překvapení hostů daroval Zlínu desítku. Dlouhá penalta sice mířila mimo, ale to jak rozhodčí zbaštil návnadu i s udicí donutilo hosty úplně upustit od sebemenšího důrazu. Přesto byl ještě jeden zákrok jesenického hráče posouzen jako faul, ale hostující střídačka tento moment nijak zvlášť nerozporovala. Tentokrát byl již Kalus úspěšný a Jeseník vedl znovu pouze o jediný gól. V závěrečné pětiminutovce mohl Gamaspol svého soupeře několikrát dorazit, stejně jako mohl o plný bodový zisk přijít. Přes závěrečnou hru Zlína s brankářem v poli se ale skóre již neposunulo ani jedním směrem a Gamaspol připsal do tabulky další tříbodový zisk.

V pátek dorazí do Mikulovic nejbližší pronásledovatel Jeseníku, aktuálně druhý Baník Ostrava. Pro regionální příznivce futsalu půjde o třetí zápas v řadě, kdy mohou vidět přímý souboj dvou vedoucích celků soutěže.

Sestava UTB Zlín: Michal Huťka – Lukáš Juhás, Vojtěch Kalus, David Kostka, Jiří Kovář, Pavel Krajča ml., Václav Křepelka, Michal Nevřala, Pavel Postava ml., Rostislav Slobodian, Roman Vitásek
Sestava AC Gamaspol Jeseník: Martin Růžička – Patrik Plhák, Daniel Schneider, Richard Zrník, David Macura, Martin Růžička, Jan Vavrač, Vladimír Novák, Radim Vavrušák, David Marcinov, Martin Furik

15400397_918882258243042_7279276511120464039_n

Zdroj a foto: gamaspol, vložil: JF