Nárazem do betonového sloupu skončila zběsilá jízda mladíka v seatu přes Vápennou

V pondělí 21. listopadu vyjížděli policisté k dopravní nehodě, která se odehrála ve Vápenné. Její hlavním „hrdinou“ byl dvaadvacetiletý muž, který spěchal ve voze Seat Leon ze směru od Žulové. „Mladý řidič se rozhodl v místě, kde neměl náležitý rozhled, předjet několik vozidel jedoucích za sebou,“ vysvětlila mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová. 

K jeho smůle a hlavně škodě posledního řidiče v řadě se mu podařilo předjet pouze dvě z nich, další vůz značky Seat Altea už nepředjel. „Bohužel si při svém riskantním manévru nevšiml, že 33letý řidič ze seatu altea dal do činnosti směrový ukazatel a začal odbočovat vlevo na vedlejší silnici. Po střetu vozidel byl vůz odbočujícího řidiče odmrštěn zpět na hlavní silnici. Druhý vůz změnil směr vlevo mimo komunikaci, kde postupně narazil do dvou dopravních značek, živého plotu, oplocení rodinného domu a betonového sloupu elektrického vedení, o který se zastavil, ale přitom ho zlomil,“ doplnila mluvčí.

Naštěstí nebyl nikdo při dopravní nehodě zraněn. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda se vyšplhala až na 415.000 Kč.

img_8116img_8085img_8074img_8050img_8046img_8035

Zdroj a foto: PČR, Autor: JF