FUTSAL – Gamaspol v úvodním zápase nezaváhal

AC Gamaspol Jeseník – Nasan Brno 6 : 0 ( 1 : 0 )
Branky: Schneider 2, Vavrač 2, Zrník, Furik

Po jednoznačné herní převaze zvítězili ve svém úvodním vystoupení v nové sezóně jeseničtí futsalisté nad málo nebezpečným soupeřem z Brna.

Za absolutní převahy v držení míče dokázali domácí hráči nacházet okénka v urputné obrané hře hostů, ale nespočet vynikajících příležitostí skončilo často až záhadným způsobem mimo svatyni nejlepšího hráče Nasanu, brankáře Černého. Brňané vše podřídili betonování brankoviště a největší šanci si připsali až téměř se závěrečným klaksonem. Čestného úspěchu se ale nedočkali a nutno objektivně vyjádřit, že zaslouženě. Slušná divácká kulisa totiž sledovala monotónní čtyřicetiminutové obléhání brankoviště hostů, v jejichž taktice zjevně nezbylo místo na útočné snažení.

Hosté dorazili do Mikulovic s čerstvým skalpem ex-prvoligového VŠB Ostrava. Oproti tomu domácí tým před pár dny nečekaně vypadl z Poháru FAČR a jeho sestavu drtí celá řada vynucených absencí. Brňané v dosavadních vzájemných soubojích měli k bodovému zisku vždy daleko, ovšem tentokrát byly karty z jejich pohledu rozdány vcelku příznivě. Na palubovce však žádné teoretické úvahy o rozdílném rozpoložení neplatily a favorit se do hostů od začátku zakousl naplno. Od úvodního hvizdu bylo patrno, kdo jde cílevědomě pro plný bodový zisk. Jeseničtí hráči drželi míč a trpělivou kombinací otevírali obranu brňanů. Přetížená defenzíva Nasanu odolávala díky svému brankáři, dobře postavené konstrukci brány a také zásluhou pěkné porce štěstí. Jediný míč, který skončil v brněnské síti, vystřelil Schneider z poza brankoviště a gólman Černý na něj sice dosáhl, ale nezkrotil jej. Při pohledu na hubené poločasové vedení mohlo domácí tribunu alespoň těšit, že Nasan nevyužil svou jedinou šanci k vyrovnání. I tak bylo vyjádření poměru herní převahy a skóre pro obhájce druholigového titulu děsivé.

Všechny střelecké chmury Gamaspolu vzali za své hned v úvodu druhé části hry. Klid do řad Jeseníku vnesli dvě rychlé branky Zrníka a Vavrače, docílené hned v prvním střídání. Ani další přesná trefa Vavrače o tři minuty později nevyprovokovala hosty ke zvýšení útočné aktivity a obraz hry se neměnil. V závěrečné desetiminutovce se ještě prosadil střelou do šibenice Schneider a po smalomu mezi bránícími hráči stanovil konečné skóre duelu Furik. Nasan v posledních minutách přeci jen začal vystrkovat růžky a s přispěním několika po sobě se opakujících rozích a autech zlehka opotřeboval palubovku také na své útočné polovině. Přes nastřelené břevno jesenické brány v posledních vteřinách, opouštěli hosté mikulovickou halu určitě zklamáni, favorizovanému týmu totiž cestu ke třem bodům ztížit nikterak nedokázali. Domácí tým naopak prožil pohodový večer a po slušném výkonu může litovat pouze neskutečně bídné produktivity.

V dalším kole míří Gamaspol na palubovku nováčka do Brna a poté se představí domácím příznivcům v souboji s prozatím vedoucím Vyškovem. A to již bude dozajista zcela jiná zápletka než v pátečním úvodním dějství druholigové sezóny.

Sestava Jeseník: Růžička Martin, Dostál Jaroslav – Furik Martin, Novák Vladimír, Reinelt Michal, Vavrušák Radim, Zrník Richard, Marcinov David, Mráz Jiří, Schneider Daniel, Vavrač Jan, Žák Michal
Sestava Brno: Černý Martin – Rampula David, Burian Luboš, Hoffmann Martin, Jaša Alois, Bartůněk Pavel, Janeček Jaromír, Štefl Lubomír

Zdroj: gamaspol