FOTBAL – Trenér Petr Ševčík: „Z našeho vystoupení jsem zklamaný“

HRANICE – JESENÍK 3 : 1

V dalším venkovním utkání vyšel Jeseník opět bodově naprázdno. Naše oslabené mužstvo nepředvedlo dobrý fotbal, což se dá říct i o domácích, kteří svojí hrou rozhodně nepotvrdili své tabulkové postavení v popředí divize.

Bez zraněných Plháka a Macury a bez Keltnera, který upřednostnil rodinné záležitosti, cestoval Jeseník do Hranic s jediným náhradníkem do pole. A když se pak deset minut před koncem zranil ještě Navrátil, musel do útoku naskočit náhradní brankář Vrána. Tristní situace v kádru divizního nováčka chtě nechtě povede k „hrábnutí“ do dorosteneckého kádru, který bude muset klubu pomoci v posledních třech podzimních zápasech.

Samotný duel v Hranicích přinesl hektickou úvodní desetiminutovku. Nejprve byl vyloučen domácí Malaník, když asi metr před vápnem zastavil nedovoleně pronikajícího Kyselu, který už mířil do samostatné gólové šance. Od 4. minuty jsme hráli přesilovku, ale na naší hře se tato výhoda nijak neprojevila. V 6. minutě se přetažený centr vrátil na hranici pokutového území k Lasovskému, a ten po náběhu z druhé vlny zakončil přesně. A v 10. minutě už to bylo 2:0, když opět Lasovský, tentokrát z větší dálky a s pomocí teče jednoho z našich hráčů, překvapil gólmana Pastuchu.

Jeseník musel dohánět dvoubrankové manko a příliš mu to nešlo. Na špatném terénu se nehrál příliš atraktivní fotbal. Jeseník měl v druhém poločase územní převahu, ale bez střeleckého vyjádření. V 83. minutě Bříza přeskočil brankáře a vysoký centr poslal hlavou do sítě, kontaktní gól ovšem přišel příliš pozdě. V úplném závěru hráli hosté vabank a jeden z hranických protiútoků v poslední minutě zastavil nedovoleným zákrokem Hanzlík. Nařízenou penaltu sice Pastucha u tyče vystihl, jenže neúspěšný střelec Nehyba se k míči dostal jako první a napodruhé už překonal našeho gólmana.

Trenér Petr Ševčík: „Z našeho vystoupení jsem zklamaný. Připadá mi že na každý venkovní zápas jedeme předem s tím, že určitě prohrajeme. Fotbal jsme ukázali pouze v Rýmařově. Hranice hrály od čtvrté minuty o deseti, daly rychle góly a herně vůbec nic nepředvedly. My ale bohužel taky ne. Hráči mají v zápasech venku nějaký psychický problém, je to v hlavách. Jiné vysvětlení naší špatné hry mě nenapadá.“

Branky: 6. M. Lasovský , 10. M. Lasovský , 90. J. Nehyba – 83. A. Bříza.

SK Hranice: J. Tomečka – R. Kalous, M. Lasovský, J. Nehyba, T. Čáp, J. Ferenc, D. Šigut (87. R. Sobek) , D. Malaník, M. Vyka (90. P. Kovařčík) , R. Kundrát, P. Šišlák.
FK Jeseník: J. Pastucha – M. Furik, J. Karakasidis, B. Mlynář, J. Vavrač (65. V. Novák) – P. Kysela,  M. Hanzlík, J. Minka, L. Woitek – P. Navrátil (81. M. Vrána), A. Bříza.
ŽK: 90. M. Vyka – 41. J. Vavrač , 45. M. Furik , 72. B. Mlynář , 90. V. Novák . ČK: 4. D. Malaník .
Počet diváků: 123.
Rozhodčí: Dorušák Petr – Vojáček Milan, Ehrenberger Tomáš.
Zdroj: www.fotbaljesenik.cz