FOTBAL – Domácí prohra s Frýdlantem a debakl ve Velkých Karlovicích jsou zapomenuty

JESENÍK – KOZLOVICE 2 : 1

Kozlovice – nejkvalitnější soupeř, jaký se v Jeseníku v divizi dosud představil – důkladně prověřily naše mužstvo, které obstálo. Potěšitelný je nejen výsledek, ale hlavně aktivní a bojovný fotbal, jakým se domácí prezentovali.

Mlynář na pozici stopera, dorostenec Mráz na kraji obrany, Karakasidis uprostřed hřiště, Navrátil na křídle, Kysela v útoku, Pastucha s Minkou jen na lavičce. Promyšlený trenérský tah, nebo jen zoufalý pokus za každou cenu udělat nějakou změnu, která zastaví nelichotivou výsledkovou i herní bilanci? Odpovědí bylo devadesát minut proti Kozlovicím, ve kterých jeseničtí hráči nechali na hřišti všechno a po vynikajícím výkonu zvítězili 2:1.

Za stálého deště, který na konci poločasu ještě zhoustl, se hrál bojovný a rychlý fotbal, domácím nechyběla dynamika a vysoké tempo, jaké jsme postrádali v předchozích zápasech. Hráči na změněných postech příjemně překvapili, což platí zejména o Broňovi Mlynářovi. Nejenže odvedl bezchybný stoperský výkon, ale přidal do defenzivy mužstva tolik potřebnou dirigentskou taktovku. Na kraji obrany pak zazářil osmnáctiletý Jiří Mráz, který sebevědomým postojem ubránil bývalého hráče Baníku a mistra Evropy do 21 let z roku 2002 Libora Žůrka (36 let).

Už v prvním poločase byl Jeseník nebezpečnější a častěji se dostávala na dostřel soupeřovy branky. Kozlovice se ubránily a našeho gólmana Vránu příliš neprověřili. Na druhé straně prokazoval své kvality další někdejší ligový hráč v kozlovickém týmu, bývalá opora brněnské Zbrojovky Tomáš Bureš (37 let).

dsc_0739Druhý poločas přinesl rychlý nástup domácích: po ose Woitek – Kysela se k zakončení dostal Bříza a z úhlu prostřelil Bureše. Trenér hostí hned zareagoval dvojím střídáním. Jeseník neopustil aktivní hru a v 60. minutě byl odměněn druhým úspěchem: Vránův dlouhý nákop prodloužil hlavou Karakasidis, Kysela se vřítil do šestnáctky a z ostrého úhlu to trefil parádně.

Jeseník ani v osmém divizním utkání neudržel čisté konto a znovu dostal velmi nešťastný a hloupý gól. Pokus Davida Střelce zblokoval Bříza tak nešťastně, že balon vysokým obloukem přeletěl nad hlavou bezmocného Vrány. Kontaktní branka hosty vyburcovala a hned vzápětí mohlo být vyrovnáno: Sikora našel centrem Žůrka, který zblízka hlavičkoval do tyče.

Čekali jsme krušnou závěrečnou čtvrthodinu, ale přestože měly Kozlovice převahu a zatlačily Jeseník, vyloženou gólovou možnost si nepřipravily. Domácí se bojovným výkonem ubránili a zaslouženě získali tři body, neboť po většinu zápasu byli lepším týmem.

FOTOGALERIE

Celý záznam utkání je ke zhlédnutí na TVCOM.cz: FK Jeseník – FK Kozlovice

Branky: 49. A. Bříza, 60. P. Kysela – 74. D. Střelec.

FK Jeseník: M. Vrána – J. Mráz, B. Mlynář, D. Macura, J. Vavrač – P. Navrátil (92. V. Keltner), J. Karakasidis, P. Plhák (82. M. Furik), L. Woitek – P. Kysela, A. Bříza (74. J. Minka).
FK Kozlovice: T. Bureš – T. Heger, D. Hradil (54. T. Hrušák), J. Tomčík, M. Král,L. Žůrek, Š. Přikryl (54. O. Kyselák), M. Matocha, L. Kaďorek, M. Král (67. P. Sikora), D. Střelec.
ŽK: 26. J. Karakasidis, 43. P. Kysela, 85. J. Minka, 90. M. Vrána – 70. M. Král, 78. O. Kyselák.
Počet diváků: 195. Rozhodčí: Broskevič Michal – Trigas Paskal, Slaminka Jozef.
Zdroj a foto: www.fotbaljesenik.cz, vložil: JF