MINISTRYNĚ ZAVÍTALA DO LÁZNÍ I NA RADNICI

Od dnešního rána probíhala v areálu Priessnitzových léčebných lázní akce Bezpečnost bez hranic. K vidění byla policejní a armádní technika včetně složek integrovaného záchranného systému a  BESIPu.

Velký zájem sklidily dynamické ukázky policie, například zadržení nebezpečného pachatele, výcvik psů nebo simulovaná dopravní nehoda. Odpoledne následoval program pro děti a kulturní vystoupení. „Součástí programu se stala charitativní akce Pomáhejme, když můžeme. Tentokrát byla peněžní pomoc určena dvanáctiletému Vojtovi Procházkovi z Jeseníku, který trpí cukrovkou a epilepsií, na provoz přístroje, který mu pomáhá v jeho nelehkém boji s nemocemi,“ uvedl mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka.

Na akci  Bezpečnost bez hranic zavítala krátce před polednem také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která se zájmem zhlédla například vystavenou policejní nebo armádní techniku. Následovala prohlídka areálu lázní, pracovní oběd a beseda s odbornou veřejností.

„Návštěvu Jeseníku  zakončila ministryně na jesenické radnici, kde se zapsala do Pamětní knihy města Jeseníku,“ dodal mluvčí.

Autor a foto: RK