Jeseničtí kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu vařičů a prodejců pervitinu

Po půlroční mravenčí práci se jesenickým kriminalistům podařilo rozplést síť výrobců a distributorů zakázané psychotropní látky metamfetaminu (pervitinu), kteří působili v rámci celého okresu Jeseník. Pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami bylo postupně obviněno celkem 7 osob ve věku od 30 do 67 let.

„Každý z obviněných měl při nelegálním obchodě svou roli. Někdo zajišťoval nákup chemikálií a dovoz léků z Polské republiky, další prováděl na různých místech ilegální výrobu metamfetaminu a v neposlední řadě bylo potřeba zajistit distribuci této drogy mezi koncové uživatele po celém Jesenicku,“ informovala tisk policejní mluvčí Tereza Neubauerová a doplnila: „Pokud výroba nepokryla poptávku, neváhali si obvinění pro pervitin zajet např. i na Ostravsko.“

Jeden z obviněných je stíhán vazebně, další byl dodán přímo do výkonu trestu a ostatní jsou stíháni na svobodě. Protože jsou někteří z pachatelů pro tuto trestnou činnost stíháni již opakovaně, hrozí jim trest odnětí svobody až na 10 let.

Zdroj: PČR, autor: HP, foto: ilustrační WEB