Nehody motorkářů během víkendu v Olomouckém kraji, záchranáři zasahovali i na Jesenicku

Posádky zdravotníků během uplynulého víkendu zasahovaly celkem třikrát u nehod motorkářů. Během sobotního dne vzlétl vrtulník s posádkou letecké záchranné služby ke dvěma událostem na Šumpersku na komunikaci z Veselí dále na Vranovou Lhotu a na Jesenicku za Vidnavou směr Horní Heřmanice.

V prvním případě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Olomouce k nehodě v serpentýnách poblíž Veselí. Lékař na místě nalezl zraněného šestatřicetiletého muže. Ten se po předchozí kolizi střetl s vozidlem v protisměru. Muž utrpěl vážné poranění v oblasti hlavy. Po zajištění dýchacích cest  a aplikování příslušných léčiv ve stabilizovaném stavu přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

K dalším podobnému případu se zraněním motorkáře vzlétla posádka letecké záchranné krátce v sobotu po třinácté hodině na Jesenicko. Na místě lékař nalezl dvaačtyřicetiletého zraněného muže. Motorkář po kolizi dopadl mimo komunikaci. Po prvotních nutných úkonech a zajištění, pacientovi aplikovány příslušná léčiva a následně imobilizován pomocí fixačních pomůcek.  Muž s otřesem mozku a zlomeninou klíční kosti a dalšími zhmožděninami poté přepraven k navazující nemocniční péči, na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Poslední z případů, a to již v neděli 24.7.2016, se odehrál během dopoledne na komunikaci ze Šternberka na Opavu. (video) V zatáčkách známých ze závodů Ecce Homo, poblíž obce Nové Dvorce, po kolizi narazil motorkář do svodidel. Lékař posádky letecké záchranné služby na místě nalezl zraněného muže ve věku dvacet tři let. Muž při vědomí s vážnějším poraněním dolní končetiny a otřesem mozku. Po kompletní prohlídce a zajištění, muž imobilizován pomocí speciálních fixačních pomůcek a přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Zdroj a foto: ZZSOK

Vložil: HP