Sportovní hala zase o krok blíž

Vedení radnice svolává na 27. července v 16 hodin mimořádné 11. zasedání Zastupitelstva města Jeseníku.

„Důvodem svolání mimořádného zasedání je předložení odůvodnění u významné veřejné zakázky na stavební práce „Sportovní hala Jeseník – demolice“, v souladu s § 156 odst. 4 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Schválení zastupitelstvem je podmínkou zahájení zadávacího řízení,“ vysvětlil tiskový mluvčí Richard Kapustka.

Nová hala vyroste na místě stávající haly z let 1973-1974. V současné době je již vydáno rozhodnutí o odstranění stavby a zpracována dokumentace pro územní rozhodnutí. „Hlavní část prostoru bude tvořit hrací plocha, sportovcům bude k dispozici také horolezecká stěna.  Zázemí šaten, návštěvníků a tribuny budou umístěny při delší hraně haly,“ upřesnil podobu nové sportovní haly vedoucí Oddělení investic a rozvoje Městského úřadu Jeseník Jiří Uher.

Konečnou cenu nového sportoviště určí projektanti. Rozpočet na halu, která vyroste v blízkosti fotbalového stadionu a nově zrekonstruovaného městského koupaliště, je pro ně zastropován částkou 54 milionů bez DPH.

Autor: JF

Foto: jesenik.org