Jesenické příhraničí ohroženo nájezdy ozbrojených lupičů aut z Polska!? Policie ujišťuje, že žádné nebezpečí nehrozí

V posledních dnech se prostřednictvím sociální sítě šíří šokující výpověď o dramatickém loupežném přepadení, které zažil obyvatel z Černé vody, při jízdě vozem z polského Paczkova.

Autora příspěvku a jeho otce na celé trase až k domu, údajně pronásledovali lupiči aut s pistolí! Když u zmíněné dvojice neuspěli, „…zastavili a vyhnali s kverem cestující jiného vozu a auto si vzali“. Vůz následně lupič po pár kilometrech naboural a z místa utekl.

Informace je neuvěřitelná už jen z toho důvodu, že Polsko v minulých dnech obnovilo dočasně hraniční kontroly.

„Rekapitulace dne: 13. Července 2016
Otce pronásledovalo auto už od Paczkova(Polsko) až do Černé vody (oblast: Javornicko, Žulovsko), byli to lupiči aut s pistolí. Bylo tu naštěstí dost lidí, když otec zastavil, lupiči rychle ujeli, ale tady v Černé vodě u lomu zastavili jiné auto, mazdu, vyhnali s kverem cestující a auto si vzali.
Tu Mazdu jeden lupič poté naboural, ale utekl. Policie dělala včera zátah.
Takže si dávejte všichni raději pozor, pro všechny je to varování, pachatelé měli auto audi šedá černá. Ale mohou teď mít i jiné auto, pravděpodobně vše kradené.
Řešili jsme to včera s policisty. Pokud máte bližší informace nebo doplňující, pošlete prosím Info, nebo zavolejte na policii. Děkuji,“ tolik citace fb profilu uživatele V.S.

V pravidelných tiskových zprávách PČR nebyla o možném ohrožení nic netušících řidičů nebo obyvatel příhraničí ani zmínka. Snad jediná událost, která by mohla dle popisu s údajným řáděním nebezpečných lupičů aut souviset:

S odcizeným vozem daleko nedojeli Ve středu 13. července 2016 v podvečer se zmocnili zatím neznámí pachatelé osobního motorového vozidla odstaveného nedaleko obce Vápenná. Odcizené vozidlo policisté nalezli havarované u Mikulovic. Způsobená škoda bude vyčíslena dodatečně. Po pachatelích policisté usilovně pátrají.

Požádali jsme jesenickou policii o vyjádření, zda na Jesenicku opravdu řádí nebezpeční lupiči aut.

„Jeseničtí policisté v případu z dnešní tiskové zprávy  (13.6.2016 – pozn. red.) zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, kterého se zatím neznámí pachatelé mohli dopustit. Ovšem s ohledem na stav prověřování nelze v současné době k tomuto poskytnout jakékoli bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová a dodala: „Žádné bezprostřední nebezpečí občanům na Jesenicku nehrozí.“ 

Autor: HP

Foto: ilustrační