Jeseničtí hasiči oslavili šedesátiny

V pátek 24. června 2016 proběhla v Jeseníku na Masarykově náměstí náměstí oslava šedesátin jesenických profesionálních hasičů. Od 10 hodin probíhal doprovodný program, od 12 hodin startovala oficiální část oslav. 

V průběhu doprovodného programu přivítaly širokou veřejnost, děti a rodiče ukázky z činnosti jesenických profesionálních hasičů. K vidění byla ukázka vyprošťování zraněné osoby z havarovaného automobilu, ukázka hašení hořícího oleje na pánvi, ukázka činnosti lezeckého družstva, děti si mohly zasoutěžit v dětské variantě soutěže TFA, soutěže o nejtvrdšího hasiče, ve stánku preventivně výchovné činnosti byla připravena videoprojekce a spousta zajímavých preventivních informací. Na náměstí byla pro návštěvníky připravena také statická ukázka historické i současné techniky a výstava fotografií z činnosti hasičů našeho kraje. Tropické dopoledne ukončila pro děti připravená chladivá pěnová peřina.

FOTOGALERIE

Ve 12:00 hodin odstartoval oficiální program oslav, v rámci něhož byli předány medaile HZS Olomouckého kraje dvěma statečným příslušníkům HZS Olomouckého kraje, dvěma bývalým kolegům, kteří se velkou měrou zasloužili o rozvoj profesionální požární ochrany v Olomouckém, respektive Jesenickém, regionu. Dále byly předány medaile 17 příslušníkům HZS Olomouckého kraje Za věrnost II. a III. stupně. Program oslav pokračoval předáním cisterny CAS 20 Mercedes Benz jesenickým dobrovolným hasičům. Posledním bodem programu bylo předání finančního šeku na nákup sady dvou kalových čerpadel, který obdržel HZS Olomouckého kraje z rukou pana starosty Jeseníku Ing. Adama Kalouse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Celou akci doprovodila muzikou Hudba při HZS Olomouckého kraje.

Spolu s jesenickými profesionálními hasiči slavili i dobrovolní hasiči z Jeseníku 145 let od svého vzniku a okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska z Jeseníku 20. výročí od svého založení.

Autor: por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková, mluvčí HZS Olomouckého kraje

Foto: HZSOK