Úspěch Tanečního centra YESDANCE Jeseník!

V pátek 3.6.2016 dopoledne odjeli tanečníci z TC YESDANCE Jeseník do Prahy na své první mezinárodní finále soutěže MIA DANCE – INTERNATIONAL DANCE CHAMPIONSHIP PRAGUE 2016. Před vlastním soutěžním finále vystoupili naše děvčata a chlapci v Aquapalace Praha, kde svými tanečními kreacemi potěšili mnoho koupajících se návštěvníků. Odměnou jim za to byl několikahodinový pobyt v tomto největším aquaparku v Čechách.

A pak to všechno vypuklo. Finále soutěže MIA DANCE se konalo jako každý rok ve Velkém sále pražského paláce Lucerna. Do finále se bylo nutné probojovat jedním z 18 kvalifikačních kol, které se konaly v několika státech Evropy.

Sobotní části se účastnilo celkem 1309 dětí ve 183 soutěžních sestavách! Svěřenkyně a svěřenci trenérů Kamily Srokové a Lenky Dostálové fantasticky odtančili svá vystoupení a odměnou jim za to byl obrovský potlesk nejen fanoušků TC YESDANCE, ale i ostatních přítomných diváků.

Při vyhlašování výsledků děti stály na pódiu ve svých družstvech a ani nedýchaly! Z osmi vystoupení v kategoriích profesionálů získalo TC YESDANCE sedm medailových umístění! S velkým bodovým odskokem od ostatních soupeřů si zlaté medaile přivezly skupina juniorských roztleskávaček s choreografií Transformers a juniorská miniformace roztleskávaček Blue Cats. Skupina Transformers získala také druhé nejvyšší bodové hodnocení od poroty ze všech vystupujících. Stříbrnou medaili získaly za svůj tanec skupina kadetek roztleskávaček RIO a miniformace Hadí království a nakonec bronzovou medaili vybojovaly děvčata z miniformací kadetek roztleskávaček s vystoupením Mimoni, juniorská miniformace mažoretek a se svým krásným sólovým vystoupením také naše nejmladší roztleskávačka Viky Heckelová. Skupina juniorských mažoretek se umístila na krásném 4. místě.

Atmosféra v kruhu příznivců a soutěžících TC YESDANCE po vyhlášení výsledků se nedá popsat. Dětem na pódiu tekly po tvářích slzy štěstí a to stejné se dělo i hledišti. Tímto obrovským úspěchem na mezinárodní soutěži byl završen první rok fungování nového tanečního centra v Jeseníku a celoroční poctivé taneční dřiny všech dětí. Za všechny zúčastněné diváky bych chtěl za tento nezapomenutelný zážitek všem z TC YESDANCE poděkovat.

FOTOGALERIE

Poděkování patří také všem sponzorům TC (Pe Granit, s.r.o., ADOS TRANS s.r.o., Agro A.R.W. s.r.o., DL-Trans, s.r.o., Ondřejovická strojírna a.s., Město Jeseník a další) a rodičům za podporu svých dětí při náročném tanečním sportu. Za mediální podporu děkujeme serveru Jesenickenoviny.cz.

Autor: VD

Úvodní Foto: VD – zlatá skupina juniorských roztleskávaček Transormers