Nehody cyklistů a jedno „motonemehlo“

Dvě těžká zranění cyklistů a škoda za 142.000 Kč, tak to je bilance tří dopravních nehod, které se odehrály ve čtvrtek 26.5. na Jesenicku.

K první havárii policisté vyjížděli dopoledne do Mikulovic. Padesátiletá cyklistka sjížděla na elektrokole kopec. Bohužel nezvládla řízení elektrokola a upadla na vozovku. Při pádu utrpěla těžké zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Na elektrokole vznikla škoda za 1.000 Kč.

.

DN - Mikulovice1DN - Mikulovice2

Před polednem havaroval 48letý muž v Jeseníku. Řidič na motocyklu zn. Harley Davidson na rovném úseku silnice měl přibrzdit přední brzdou a upadnout na vozovku. Motocykl v jízdě pokračoval dál, až narazil do zaparkovaného vozu. Motorkář při pádu neutrpěl žádné zranění. Na motocyklu vnikla škoda 40.000 Kč a odstaveném vozidle 100.000 Kč.

DN - Jeseník1DN - Jeseník2

Druhé těžké zranění utrpěl 35letý cyklista v Javorníku, část Horní Hoštice. Muž sjížděl na jízdním kole zn. Kellys kopec. Na rovném úseku se chtěl vyhnout kočce. Na situaci však špatně zareagoval a prudce zabrzdil přední brzdou. Cyklista přeletěl přes řídítka a upadl na vozovku.

IMG_7681IMG_7691

Zdroj a foto: PČR