Ve Staré Červené Vodě shořel rodinný dům

AKTUALIZOVÁNO + VIDEO: Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů dnes ráno likvidovaly požár rodinného domku na Jesenicku. Informaci o požáru ve Staré Červené Vodě převzalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v sobotu 21.5.2016 šest minut po šesté hodině ranní.

Operační důstojník k místu ihned vyslal osádky dvou cisternových vozidel požární stanice Jeseník a dobrovolné hasiče Žulová, Vidnava a místní Stará Červená Voda.

V prvotním hovoru získala tísňová linka informaci o možné přítomnosti osoby uvnitř hořícího domu, tu se naštěstí, ještě před dojezdem prvních jednotek, podařilo sousedům dostat do bezpečí. Hasiči po průzkumu potvrdili celkové poškození střechy rodinného domku. K události byl rovněž přivolán pracovník hotovostní služby energetické společnosti, během požáru došlo k přerušení drátů s elektrickým vedením.

ViewImage (5)ViewImage (7)

„Střecha domu prakticky celá vyhořela, z domu hasiči vynesli dvě tlakové láhve na propan-butan. Jednotky pokračují v postupném procházení s dohašováním ohnisek a rozebírání zbylých části vyhořelé střešní konstrukce,“ uvedl mluvčí hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.


ViewImage (8)ViewImage (6)

Autor: HP

Zdroj a foto: HZSOL